Náplň: 250 g ricotty, 1 lžičku nastrouhané kůry z citronu, 2 lžičky krupicového cukru, 80 g rozinek propláchnutých horkou vodou smícháme a dáme do ledničky. Těsto: 2 lžičky sušeného droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, 125 ml vlažného mléka a 1 lžíci krupicového cukru dáme do mísy a necháme na teplém místě asi 10 minut, aby se utvořily nahoře bublinky. Přidáme 50 g rozpuštěného másla, 340 g hladké mouky, 2 vejce a 1 lžíci krupicového cukru. Vypracujeme těsto, dáme ho do olejem vymazané mísy a necháme v teple kynout na dvojnásobný objem ( cca 45 minut ). Pak těsto hněteme 5 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto rozválíme a děláme kolečka o průměru o něco větším, než 6 cm těsně vedle sebe. Na polovinu koleček dáme náplň ( ale ne moc ), zbylá kolečka dokrojíme, položíme na náplň a ještě jednou vykrojíme menší skleničkou ( okraje budou hladké a pevně spojené ). Dáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme a necháme kynout ještě asi 30 minut. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji asi 3 - 4 minuty dozlatova. Poprášíme moučkovým cukrem.