Ingredience na náplň: 400 g švestkových povidel, skořice a rum. Na dohotovení: 500 g měkkého tvarohu, 2 vanilkové cukry,řisko 2 lžíce moučkového cukru a mletá skořice Z droždí,1 lžičky cukru, trošky vlažného mléka a lžíce mouky připravíme kvásek. Máslo utřeme s cukrem a zašleháme žlutky. Vmícháme vyběhlý kvásek a mouku se solí i kůrou. Zbylým mlékem zaděláme těsto, které necháme vykynout. Povidla ochutíme rumem i skořicí. Těsto rozdělíme na 40 kousků. Z každého vymodelujeme kuličku a dnem skleničky je na plochu s pečícím papírem stlačíme. Okraje potřeme vejcem, důlky naplníme povidly. Pečeme při teplotě 180 °C. Tvaroh osladíme oběma cukry. Podáváme s tvarohem a můžeme dozdobit čokoládovou polevou.