Šafrán rozpustíme ve 2 lžících vroucí vody. Polovinu cibule, koriandr a zázvor nasekáme. Maso smícháme s vejcem, cibulí, 2 lžícemi cizrnové mouky, polovinou koriandru, zázvorem, solí, pepřem, garam masala a rozpuštěným šafránem. Z masové směsi uděláme 12 kuliček, do každé vložíme 3 mandle. V 10-ti lžících vody rozmícháme zbytek mouky a směsí kuličky potřeme. Na rozehřátém oleji opékáme kuličky asi 5 minut a pak necháme okapat. Zbylou cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata na kostky, česnek nasekáme a spolu s cibulí opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme kurkumu a 4 lžíce vody a cca 2 minuty dusíme. Zamícháme rajčata a kmín. Povaříme cca 5minut, přidáme jogurt, sůl a 1/8 l vody a krátce povaříme. Do omáčky vložíme masové koule a posypeme koriandrem, při mírné teplotě ještě asi 8 minut povaříme.