Staňte se našimi fanoušky na:

Kokosová roládka podle Lenky

Autor receptu: Peťule.m (19 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Tmavá hmota: Tmavé máslové sušenky rozválíme válečkem a přesijeme přes jemné síto. Přidáme prosátý moučkový cukr, kakao a po částech rum tak, aby vznikla vláčná hmota. Pozor na přelití rumem. Vypracovanou hmotu rozdělíme na 3 stejné díly.
  2. Světlá hmota: Smícháním másla, moučkového cukru a kokosu připravíme světlou hmotu, kterou rozdělíme na 3 stejné díly. Za pomocí igelitových sáčků vyválíme z tmavé hmoty 3 stejnoměrně vysoké pláty. Po vyválení igelitové sáčky rozřízneme, odklopíme a každý plát tmavého těsta potřeme jednou třetinou světlé hmoty Za pomoci rozříznutého igelitového sáčku stočíme roládu a kraje tmavé a světlé hmoty spojíme.
  3. Hotové rolády zabalíme do igelitu a uložíme do ledničky. Dostatečně ztuhlé rolády krájíme na 5mm silné plátky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |13. srpna 2013
moc pěkné foto, ukládám do oblíbených, 1+ Odpovědět
gagous007 |14. května 2013
krásný fotky, obávám se, že mně se takhle pěkně nepovede, ale zkusím Odpovědět
lidusak |5. května 2013
dobrá Odpovědět
Esmé |13. dubna 2013
Podobnou dělám na Vánoce, jen ještě to tmavého těsta přidávám kávu. Je výborná :-) Odpovědět
pavlinf |11. dubna 2013
mňamka Odpovědět
michelle4|21. května 2013
vypadá skvěle Odpovědět
bartovce|14. května 2013
dala,bych si Odpovědět
natali6|23. dubna 2013
vypadá moc dobře Odpovědět
Peta49|22. dubna 2013
lahoda :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!