Staňte se našimi fanoušky na:

Kokosový cheesecake s čokoládovým ganache

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Základ: Troubu předehřejeme na 180°C. Dno dortové formy s průměrem 20 cm vyložíme pečícím papírem. Rozemeleme sušenky a spojíme je s rozpuštěným máslem. Hmotu nahňácáme do pečícím papírem vyložené formy. Sušenkový základ předpečeme 8 minut při 180 stupních.
  2. Náplň: V misce umícháme ricottu s cukrem. Klidně krém můžeme mixovat, ponorným mixérem. Jen to chce mixovat opravdu při nízkých otáčkách, aby se do krému nedostaly vzduchové bubliny.
  3. Postupně vmícháme smetanu (kokosové mléko), kokos i kokosový pudr a poté po jednom vmixujeme vejce. Jedno po druhém.
  4. Hotový krém přeneseme na předpečený základ. Formou bouchneme o stůl, aby z něj unikly bublinky. Na dno předehřáté trouby dáme hrnec s horkou vodou, případně můžeme stěny trouby postříkat vodou z rozprašovače. Na mřížku nad hrnec dáme formu s dortem. Prvních 15 minut pečeme na na 180°C, poté pečeme 35 minut na 125°C. Cheesecake je hotový, když se prostředek po zaťukání na formu ještě lehce třese. Necháme ho vychladit - ideálně přes noc.
  5. Čokoládový ganache: V malém kastrůlku přivedeme smetanu do varu a odstavíme. Přisypeme na kousky nalámanou kvalitní čokoládu a trochu kastrůlkem zatřeseme, aby se smetana obalila všechnu čokoládu. Pár minut to necháme odpočívat a pak dobrůtku prošleháme metličkou až je poleva sametově hladká. Poté jí necháme vychladit
  6. Vychlazený cheesecake ozdobíme touto skvělou čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem nebo kokosovými hoblinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sari |7. února 2014
:-) Odpovědět
Monique |1. prosince 2013
hned bych si dala :-) Odpovědět
alenab|30. listopadu 2013
to bude dobrotka Odpovědět
bmiska88|26. listopadu 2013
supr Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!