Základ:
Troubu předehřejeme na 180°C. Dno dortové formy s průměrem 20 cm vyložíme pečícím papírem. Rozemeleme sušenky a spojíme je s rozpuštěným máslem. Hmotu nahňácáme do pečícím papírem vyložené formy. Sušenkový základ předpečeme 8 minut při 180 stupních.
Náplň:
V misce umícháme ricottu s cukrem. Klidně krém můžeme mixovat, ponorným mixérem. Jen to chce mixovat opravdu při nízkých otáčkách, aby se do krému nedostaly vzduchové bubliny.
Postupně vmícháme smetanu (kokosové mléko), kokos i kokosový pudr a poté po jednom vmixujeme vejce. Jedno po druhém.
Hotový krém přeneseme na předpečený základ. Formou bouchneme o stůl, aby z něj unikly bublinky. Na dno předehřáté trouby dáme hrnec s horkou vodou, případně můžeme stěny trouby postříkat vodou z rozprašovače. Na mřížku nad hrnec dáme formu s dortem. Prvních 15 minut pečeme na na 180°C, poté pečeme 35 minut na 125°C. Cheesecake je hotový, když se prostředek po zaťukání na formu ještě lehce třese. Necháme ho vychladit - ideálně přes noc.
Čokoládový ganache:
V malém kastrůlku přivedeme smetanu do varu a odstavíme. Přisypeme na kousky nalámanou kvalitní čokoládu a trochu kastrůlkem zatřeseme, aby se smetana obalila všechnu čokoládu. Pár minut to necháme odpočívat a pak dobrůtku prošleháme metličkou až je poleva sametově hladká. Poté jí necháme vychladit
Vychlazený cheesecake ozdobíme touto skvělou čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem nebo kokosovými hoblinami.