KORPUS: 5 vajev, 150g cukru krupice, 180g hladké mouky, 4 lžíce oleje KRÉM: 250ml smetany na šlehání, 250g bílé čokolády NÁPLŇ: 100g višňové marmelády, 300g kompotovaných višní, 1 bal. dortového želé OZDOBA: 100g kokosu, 50g pražených kokosových plátků Žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny, z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Směsi spojíme, zlehka vmícháme mouku a přilijeme olej. Hladkým těstem naplníme vymazanou a vysypanou dortovou formu a při teplotě 160°pečeme asi 45 minut. Vychladlý korpus vyklopíme a vodorovně rozkrojíme. Spodní díl potřeme marmeládou, poklademe ho vypeckovanými višněmi, zalijeme dortovým želé a vychladíme v ledničce. V horké smetaně rozpustíme kousky čokolády a po vychladnutí vyšleháme krém. Půlku natřeme na korpus s višněmi a přiklopíme druhou část, vršek dortu potřeme zbylým krémem, zasypeme strouhaným kokosem a dozdobíme.