Do prosáté mouky v míse uděláme ve středu důlek a dáme do něj droždí, zalijeme vlažným mlékem a přidáme lžičku cukru. Necháme na teplém místě vykynout. Pak přidáme zbytek cukru, špetku soli, žloutky, vanilkový cukr. zbylé vlažné mléko a změklý tuk. zpracujeme na hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě asi 40 minut kynout. Meruňky očistíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Těsto rozválíme na kulatý plát a dáme na pekáček 30x25 cm. Na povrch těsta rozložíme nakrájené meruňky a posypeme drobenkou. Tu připravíme smícháním 20g bio másla, 20g bio krupicového cukru a 30g hrubé špaldové mouky. Necháme znovu asi 15 minut kynout. Pečeme asi 30 minut na 180°C. Necháme vychladnout a nakrájíme.