Staňte se našimi fanoušky na:

Koláč na plech - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do prosáté mouky v míse uděláme ve středu důlek a dáme do něj droždí, zalijeme vlažným mlékem a přidáme lžičku cukru. Necháme na teplém místě vykynout. Pak přidáme zbytek cukru, špetku soli, žloutky, vanilkový cukr. zbylé vlažné mléko a změklý tuk. zpracujeme na hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě asi 40 minut kynout. Meruňky očistíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Těsto rozválíme na kulatý plát a dáme na pekáček 30x25 cm. Na povrch těsta rozložíme nakrájené meruňky a posypeme drobenkou. Tu připravíme smícháním 20g bio másla, 20g bio krupicového cukru a 30g hrubé špaldové mouky. Necháme znovu asi 15 minut kynout. Pečeme asi 30 minut na 180°C. Necháme vychladnout a nakrájíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vaření s Petrem|26. února 2016
Určitě to bude lahoda. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!