Z oloupaných jablek, překrojených na polovinu vykrojíme jádřince a do každé půlky uděláme svrchu několik zářezů, ale nedokrojíme je úplně, aby vějířky zůstaly vcelku. Nastrouháme citronovu kůru a citronovou šťávou lehce zakapeme půlky jablek. Bílky vyšleháme s 1/3 cukru do husté pěny. Změklé máslo šleháme za postupného přidávání zbytku cukru do hladkého krému, pak zašleháme jedn po druhém žloutky spolu s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Nakonec vešleháme do hmoty vlažnou šlehačku. Krém spojíme s pevným sněhem a s moukou (sníh přidáváme postupně,poprášený částí prosáté mouky a lehce ho do těsta "zabalujeme"). Hmotu rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, na těsto rozložíme půlky jablek. V míse zpracujeme drobenku a posypeme koláč. Pečeme asi 35 minut při 180°.