Na ozdobu: 1 hrst pekanových ořechů Kvalitní čokoládu nalámeme a s máslem ji dáme do mikrovlnné trouby na 30 vteřin rozpustit. Vyndáme, promícháme a dáme ještě na 30 vteřin, aby se čokoláda spojila s máslem. Směs vymícháme se žloutky a polovinou cukru do hladké pěny. Druhou polovinu cukru vyšleháme s bílky na tuhý sníh. Dvě lžíce cukru smícháme se strouhankou a mandlemi a přimícháme do žloutkové pěny. Pak opatrně přimícháme zbytek bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, urovnáme a poklademe pekanovými (pokud neseženeme tak vlašskými) ořechy. Dáme do rozpálené trouby a pečeme na 180 °C, dokud těsto není na povrchu tuhé. Po vyjmutí z trouby necháme ještě dojít 10 minut na plechu, pak teprve překlopíme. Na pečení použijeme plech maximálně 25 x 25 cm, aby koláč nebyl moc nízký