Staňte se našimi fanoušky na:

Koláč rybízový s bílkovou čepicí

Autor receptu: sari (516 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prohněteme s máslem, cukrem, žloutkem a solí a vypracujeme do hladkého těsta, podle potřeby přidáme mléko. Formu vymažeme máslem nebo vyložíme papírem. Těsto dáme do formy a uděláme okraje. Umístíme na 30 minut do chladu. Mezitím omyjeme rybíz, necháme okapat a zbavíme stonků. Bílky našleháme dotuha a během šlehání přisypeme cukr krupice a vanilkový cukr. Potom přimícháme mandle a solamyl. Rybíz rovnoměrně rozdělíme na těsto, na něj rozetřeme bílkový sníh a povrch uhladíme. Koláč vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme 30-35 minut. Sníh by měl na povrchu pěkně zezlátnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!