TĚSTO: 200g hladké mouky, 70g moučkového cukru, 1 vejce, 150g másla, 1 vanilkový cukr; NÁPLŇ: 100ml smetany ke šlehání, 2 lžíce medu, 50g másla, 3 vejce, 100g mandlí, 80g hnědého cukru, 100g bílé čokolády; DÁL POTŘEBUJEME: 50ml smetany na šlehání, 1 lžíci strouh. pistácií Mouku prosejeme na vál s moučkovým cukrem, přidáme 1 vejce, na kousky nakrájené máslo a vanilkový cukr. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme v chladničce asi 30 minut odležet. odleželé těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme formu (prům.24 cm), vymačkáme po stranách asi 2cm vysoký okraj. Těsto na dně na několika místech propícháme a položíme alobal, na ten nasypeme fazole a předpečeme asi 15 minut na 200°C. Pak sundáme alobal s fazolemi a korpus dalších 15 minut dopečeme Smetanu pomalu zahřejeme, přidáme máslo a med, promícháme a necháme úplně vychladnout. Vejce rozšleháme s hnědým cukrem a přilijeme medovou smetanu. Bílou čokoládu nakrájíme na kousky a vmícháme do směsi, náplň nalijeme na korpus a posypeme nahrubo nasekanými mandlemi, pečeme dalších 20 minut na 180°C. Vychladlý koláč ozdobíme šlehačkou a strouhanými pistáciemi.