Na pomoučeném válu rozválejte těsto do obdélníku podle pečící formy tak, abyste ho mohly/i vytáhnout na okraje. Mělo by být asi 1 cm silné. Přendejte ho do formy, přečnívající okraje prsty dobře zmáčkněte, propíchejte spodek vidličkou a dejte na 10 minut do lednice. Připravte si náplň. Vyšlehejte smetanu, sladidlo a vanilkový extrakt do hladké hmoty, přikryjte a uložte na chvíli do chladu. Na těsto ve formě dejte hrst fazolek na zatížení a pečte 12-15 minut, až začnou hnědnout okraje. Vytáhněte, odstraňte fazole a potřete těsto rozšlehaným vejcem. Vraťte do trouby a nechte péct dalších 5 minut, vyndejte a nechte vychladnout. Na upečené těsto lžící rozetřete vrstvu náplně a na ní střídavě podle barev a v řadách rozdělte hrozny.