Listové těsto rozválíme na dva stejné větší kruhy s průměrem přibližně 28 cm. Rádýlkem je rozdělíme na osm dílků a na každý dílek dáme lžičku kvalitního meruňkového džemu. Přidáme omytá, oloupaná a očištěná jablka nakrájená na lískty. V rendlíčku rozpustíme máslo, vmícháme do něj citronvou šťávu a směs pak mašlovačkou naneseme na jablka. Podle chuti a kyselosti jablek posypeme povrch koláčů hnědým třtinovým cukrem (můžeme ale použít i bílý) předem smíchaným s mletou skořicí a nudličkami loupaných mandlí. Přeložíme na plech vyložený pečicím papírem a pak vše vložíme do předehřáté trouby a upečeme (nejprve při vyšší teplotě, později při nižší). Upečené koláčky můžeme lehce pocukrovat moučkovým cukrem kvůli vůni smíchaným s vanilkovým.