Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Jahody a rebarboru nakrájejte na špalíčky, promíchejte s cukrem a moukou. Připravte si těsto a ze 2/3 vyválejte plát prům.40cm. Rozprostřete těsto na dno a stěny koláčové formy (aspoň 4 cm hluboké) a nechte přečnívat po obvodu o 4 cm. Naplňte koláč připravenou směsí, zbývající těsto vyválejte, rádýlkem nakrájejte 10 pruhů o šířce 2 cm. 5 pruhů položte přes náplň. Ze zbylých 5 pruhů vytvořte mřížku propletenou do kosočtverců. Odkrojte konce pruhů, navlhčete okraj koláče vodou, přitlačte konce tak, aby se přilepily, vytvořte zvlněný okraj těsta. Mřížku potřete mlékem a pečte asi 50 minut na 220°C (náplň by měla mírně vřít a těsto by mělo být nazlátlé).