Na přípravu těsta nejprve smícháme v míse mouku s droždím a solí. Přidáme mléko, olej i vejce a vařečkou vypracujeme dohladka. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout. Pak těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše na kruh o průměru 30 cm a přeneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Okraje dobře přitlačíme k formě. Měkký kozí sýr i rajčata nakrájíme na plátky. Smetanu nalijeme do mísy, přidáme vejce, tymián, trochu soli a pepře. Metličkou pak všechno vymícháme pěkně dohladka. Sýr a rajčata klademe na připravené těsto ve formě, potom zalijeme smetanovou směsí. Formu s koláčem vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Tento koláč můžeme servírovat teplý i studený.