Těsto: 250g másla, 200g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, kůra z 1 citronu, 4 vejce, 250g hladké mouky, 50g kukuřičného škrobu, 2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva Náplň a drobenka: asi 1kg meruněk, 250g hladké mouky, 100g cukru, 150g másla, několik kapek mandlového aroma, 200g marcipánu, 50g mandlových plátků Máslo vyšleháme s cukry a citronovou kůrou. Zapracujeme vejce, mouku se škrobem a kypřícím práškem. Na drobenku promícháme mouku a cukr. Přilijeme rozpuštěné máslo a prsty vypracujeme drobenku. Dochutíme ji mandlovým aroma a vmícháme do ní nahrubo nastrouhaný marcipán. Meruňky omyjeme, rozkrojíme a vyjmeme z nich pecku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe ho meruňkami. Navrch rozházíme drobenku a plátky mandlí. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut. Podáváme se šlehačkou.