Nejprve si připravíme houby: žampiony očistíme, sloupneme slupku z hlaviček a nakrájíme je na tenké plátky. Do mísy vložíme mleté kuřecí maso, jarní cibulku nasekanou najemno, utřené stroužky česneku, oloupaný a najemno nastrouhaný zázvor, strouhanku, celé vejce a lžíci sójové omáčky. Dobře promícháme a zpracujeme hrubší masovou směs. Vložíme do olejem vymazané pánve a uhladíme. Na povrch masové směsi rozložíme připravené nakrájené žampiony a mírně je přimáčkneme. Tuto placku smažíme ve středně vyhřáté pánvi po dobu asi 20 minut. Maso by mělo začít u okrajů mírně hnědnout a na povrchu bude probublávat šťáva. V tuto chvíli pánev sejmeme z ohně. Masovou placku vložíme do trouby předehřáté v režimu gril a necháme 5 -7 minut grilovat, dokud povrch masa nezhnědne. Zatím rozmícháme solamyl se sójovou omáčkou a svaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Poté placku potřeme připravenou polevou ze sójové omáčky a ještě chvilku grilujeme, až bude povrch hutný a lesklý. Horký masový koláč nakrájíme na dílky a hned servírujeme. Vhodnou přílohou může být salát z míchané čerstvé zeleniny nebo barevných salátových listů, přelitý oblíbeným dresinkem.