Do mouky vmícháme najemno namleté mandle, cukr a sůl, přidáme na kousky nakrájené máslo a 1 vejce. Vypracujeme hladké těsto, rozválíme ho na kulatý plát a položíme ho do vymazané koláčové formy, propícháme vidličkou, zakryjeme alobalem a zatížíme fazolemi, předpečeme na 180°C asi 15 minut. Pak alobal s fazolemi odstraníme. Čerstvý sýr (nebo Lučinu) vyšleháme s pomazánkovým máslem, tvarohem, cukrem, pomerančovou kůrou a 2 vejci na hladký krém a rozetřeme ho na předpečený korpus, znovu dáme do trouby a pečeme asi 40 minut na 170°C. Necháme ho vychladnout, pomeranče i měsíčky oloupeme a ozdobně rozdělíme na koláč. Z granátového jablka vydlabeme zrníčka a také je přidáme na koláč. Plátky želatiny necháme nabobtnat v pomerančové šťávě, pak zahřejeme a necháme rozpustit. Ovoce na koláči potřeme želatinou a necháme ztuhnout.