Staňte se našimi fanoušky na:

Koláč s pomeranči - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Obě mouky prosejeme s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, žloutky, pomerančovou kůru a na kousky nakrájené máslo. Ze surovin zaděláme pevné těsto a dáme ho na 30 minut do ledničky. 2/3 mléka s krupicovým cukrem přivedeme k varu, zbytek mléka rozmícháme s pudinkem a vlijeme do vroucího mléka, povaříme asi 2 minuty a necháme mírně vychladnout. Pak do něj vmícháme měkký tvaroh. Odleželé těsto rozválíme na plát a dáme do pekáčku (30x35 cm) s pečícím papírem. Uděláme asi 1 cm vysoký okraj a na těsto rozetřeme tvarohovou náplň. Oloupané pomeranče bez bílé slupky nakrájíme na kolečka a rozložíme je na náplň. Pečeme asi 40 minut na 160°C, upečený necháme vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!