Rebarboru nejdříve oloupejte, omyjte, nechte okapat a nakrájejte na kousky. Smíchejte je se 40 g cukru a nechte asi 20 minut na chladném místě odležet. Broskve omyjte, rozpulte a nakrájejte na menší měsíčky. Máslo, 150 g cukru a citronovou kůru utřete do pěny. Postupně zašlehejte 3 vejce. Polohrubou mouku prosijte s práškem do pečiva i solamylem a vše vmíchejte do vaječné hmoty. Těsto rozetřete na vymazaný a vysypaný plech. Pokrájenou rebarboru rozložte na těsto do čtverců a do nich naskládejte kousky broskví. Zbylá vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky si ušlehejte se smetanou, 30 g cukru a celým balíčkem vanilkového cukru. Potom vzniklou směsí přelijte ovoce. Rebarborový koláč pečte v předem vyhřáté troubě při 200 °C asi 30 minut. Z bílků ušlehejte pevný sníh, do kterého přidejte zbylý cukr a nakonec citronovou šťávu. Sníh nastříkejte podle fantazie na koláč a při stejné teplotě pečte dalších 7 minut dozlatova.