Staňte se našimi fanoušky na:

Koláč s rabarborou

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rebarboru nejdříve oloupejte, omyjte, nechte okapat a nakrájejte na kousky. Smíchejte je se 40 g cukru a nechte asi 20 minut na chladném místě odležet. Broskve omyjte, rozpulte a nakrájejte na menší měsíčky. Máslo, 150 g cukru a citronovou kůru utřete do pěny. Postupně zašlehejte 3 vejce. Polohrubou mouku prosijte s práškem do pečiva i solamylem a vše vmíchejte do vaječné hmoty. Těsto rozetřete na vymazaný a vysypaný plech. Pokrájenou rebarboru rozložte na těsto do čtverců a do nich naskládejte kousky broskví. Zbylá vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky si ušlehejte se smetanou, 30 g cukru a celým balíčkem vanilkového cukru. Potom vzniklou směsí přelijte ovoce. Rebarborový koláč pečte v předem vyhřáté troubě při 200 °C asi 30 minut. Z bílků ušlehejte pevný sníh, do kterého přidejte zbylý cukr a nakonec citronovou šťávu. Sníh nastříkejte podle fantazie na koláč a při stejné teplotě pečte dalších 7 minut dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetulkaH |15. června 2013
dala bych si něco s rebarborou Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!