Do teplé vody smíchané s cukrem rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, přidáme sůl, olej a kvásek, zaděláme těsto a necháme ho, přikryté utěrkou, na teple vykynout. Na pánvi orestujeme na oleji nasekanou cibuli a česnek, přidáme kousky párků, špenát a pár lžiček vody. Podusíme, rozmixujeme, vmícháme vejce a dosolíme. Těsto rozdělíme na 2 části a rozválíme je, pak přendáme do vymazané formy, vytáhneme po stranách, naplníme špenátem a přiklopíme druhou část těsta. Okraje té spodní přehneme přes horní a přitlačíme. Těsto párkrát prořízneme, aby mohla unikat pára, a potřeme žloutkem. Pečeme na 190°C dorůžova, hotový koláč nakrájíme a podáváme ho ještě teplý.