Staňte se našimi fanoušky na:

Koláč se špenátovými listy

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Houby očistíme, žampiony nakrájíme na měsíčky, hříbky překrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme houby a oretujeme je. Přidáme podle chuti sůl, čerstvě mletý pepř a kmín, zastříkneme ocetem balsamico a asi 1 minutu vaříme za stálého míchání. Přilijeme smetanu, provaříme, přidáme špenát a promícháme. Formu na koláč o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále a vložíme formy tak, aby byly kraje vysoké přibližně 2 cm. Do vychladlé houbové směsi přimícháme vejce a vše naneseme na těsto. Okraje těsta potřeme druhým rozšlehaným vejcem a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180°C asi 30 minut. Koláč můžeme podávat jak teplý, tak studený.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!