Minihamburgery na oslavy...
45
7
10
Houby očistíme, žampiony nakrájíme na měsíčky, hříbky překrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme houby a oretujeme je. Přidáme podle chuti sůl, čerstvě mletý pepř a kmín, zastříkneme ocetem balsamico a asi 1 minutu vaříme za stálého míchání. Přilijeme smetanu, provaříme, přidáme špenát a promícháme. Formu na koláč o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále a vložíme formy tak, aby byly kraje vysoké přibližně 2 cm. Do vychladlé houbové směsi přimícháme vejce a vše naneseme na těsto. Okraje těsta potřeme druhým rozšlehaným vejcem a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180°C asi 30 minut. Koláč můžeme podávat jak teplý, tak studený.