Těsto: 150g másla,200g hladké mouky, 80g moučkového cukru,špetka soli, 2 žloutky, tuk a hrubá mouka na formu Náplň: 200ml mléka, 3 vejce, 200ml smetany ke šlehání, 100g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 200g sušených švestek Dohotovení: 50g meruňkové zavařeniny Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout. Hladkou mouku promísíme s moučkovým cukrem a se solí, přidáme změklé máslo a rychle vypracujeme hladké těsto,které uložíme do lednice na 30 minut odpočinout. Proleželé těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím dno a obvod kulaté formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Předpékáme asi 15 minut v předehřáté troubě na 180°. Mléko se smetanou vlijeme do kastrůlku a přivedeme k varu,poté odstavíme a necháme zchladnout (asi na 80°). Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny a opatrně vmícháme do zchladlé mléčné směsi. V horké vodní lázni šleháme krém, doku nezhoustne. Hustý krém rovnoměrně rozetřeme na předpečený korpus a poklademe vypeckovanými švestkami. Koláč vrátíme do trouby a asi 20 minut dopékáme. Upečený ještě horký koláč potřeme zavařeninou a necháme vychladnout.