TĚSTO: 100g másla, 100g cukru krupice, 1 vejce, 2 lžíce rumu, špetku soli, 250g polohrubé mouky - OBLOŽENÍ: 2 lžíce mandlových lupínků, 1 plechovku broskvového kompotu (750g), 1 sklenici třešňového kompotu (750g) 200ml smetany, 1 vanilkový cukr, 3 vejce - DROBENKA: 100g hrubé mouky, 50g cukru krupice, 75g chladné máslo Vypracujeme těsto ze všech přísad a na 30 minut ho dáme do ledničky. Těsto vtiskneme do dortové formy (prům.28cm) vyložené pečícím papírem, okraj vytáhneme do výše 4cm. Předpečeme 15 minut při 190° (horkovzduch 170°, plyn stupeň 2-3). Předpečené těsto posypeme mandlemi a poklademe okapaným ovocem. Ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem a vejci, směsí přelejeme ovoce. Uděláme si drobenku a posypeme jí koláč. Pečeme 40 minut, teplota jako při předpečení. Můžeme podávat jako teplý dezert, studený je výborný se šlehačkou.