Staňte se našimi fanoušky na:

Koláče

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(7 hlasů)
Ohodnotit recept
35× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z části mléka, cukru a droždí udělat kvásek. Mouku prosijeme do mísy, přidáme sůl, rozšlehané žloutky ve zbylém mléce, olej a kvásek. Z vykynutého těsta odebereme kus ( 200 -230 g ), uděláme kouli, dáme na pečící papír, který jsme si předem vystřihli do tvaru kruhu - průměr asi 32 cm. Malým válečkem stejnoměrně rozvalujeme od středu do všech stran, okraje necháme trošinku tlustější. Dáme na plech i s papírem, naneseme nádivku a stejnoměrně po celé ploše rozetřeme. Posypeme strouhaným perníkem a drobenkou. Pečeme na prostřední mřížce na 200°C dočervena. Vychladlé koláče pokropíme rozpuštěným máslem, okraje pomažeme a máslo necháme ztuhnout, po ztuhnutí pocukrujeme. Z těsta uděláme 6 - 7 ks koláčů podle velikosti. http://www.tradicnirecepty.cz/moucniky/nadivky-do-kolacu-zelna-tvarohova-makova-a-hruskova/

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

olma |15. června 2013
dobrota Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
Anna1960 |11. května 2013
dobrota Odpovědět
katy9 |11. května 2013
taky zkusím Odpovědět
jola |8. května 2013
vyzkouším Odpovědět
lucie.ruliskova |23. března 2013
vypadá skvěle Odpovědět
roxana-zdena |23. března 2013
Dělám a za mlada jsem se s dětmi vyblbla! Chtěla jsem dát foto, jak je "flákám teď", lenoch líná, ale asi mám špatný formát. Odpovědět
Aidel |9. března 2013
ukládám si Odpovědět
miri3 |7. března 2013
vyzkouším Odpovědět
slavuska |27. února 2013
hezké, zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!