Koláčky vydrží dlouho, těsto je tučnější - tzv. cukrářské, tedy s droždím, ale bez kynutí. Z uvedeného množství vytvoříme asi 50 - 60 koláčků (dva velké plechy). Nejdřív dáme na nižší teplotu rozpustit v kastrolku jeden tuk Omega (dobrý je i palmový a kokosový tuk ve směsi). Připravíme si drobenku asi z 30- 40 gramů másla, spíše sušší, sypkou, neb v těstě je tuku dost. Pak nachystáme dva druhy náplně, např. jednu z tvarohu s vajíčkem, rumem, cukrem, lžící pudinkového prášku. Makovou náplň z krabičky smíchám též s povidly a rumem. Na celou dávku je to ale málo. Většinou doplňuji ovocem nebo nějakými povidly. Hodí se i krouhaná jablka, jak syrová, tak zavařená bez vody, švestky, meruňky, angrešt. Zatímco se tuk chladí, na teplé plotýnce přihřejeme šálek mléka na kvásek, zamícháme do něj jeden a půl droždí, případně přisladíme. Nachystáme si plechy s pečícím papírem. Do zadělávací mísy (robotu) si připravíme dva žloutky se 4 rovnými lžícemi cukru a utřeme je. Přidáme půl kilogramu hrubé mouky se špetkou soli a přilijeme vlažný tuk, promícháme a nakonec přidáme kvásek. Těsto má mít konzistenci mokrého písku, někdy je třeba přidat mouky trochu více. Zapneme troubu, aby se vyhřála na 180-200 stupňů a začneme tvořit koláčky. Z hrudky nebo kuličky těsta tvarujeme koláčky s okraji. Pečením se kraje zaoblí a vyrovnají, nemusí to být příliš přesné, ale těsto by se nemělo moc drobit. Dáváme je na plech dále od sebe, plníme náplněni a sypeme drobenkou. Okraje je ještě možno potřít vajíčkem, ale to nedělám. Pečeme dozlatova.