Do mísy dáme hladkou mouku, polohrubou mouku, cukr, olej , vejce a špetku soli. Poté přidáme kvásek, vzniklou směs zpracuje a necháme kynout půl hodiny. Těsto pak přepracujeme a necháme kynout další půl hodinu (mezi tím si můžeme připravit ořechovou nádivku z mletých vlašských ořechů, mléka, moučkového cukru, rumu a namletých piškotů) Po vykynutí si lžící nabíráme stejné hrudky těsta, které roztáhneme a naplníme nádivkou. Zabalíme je do kuličky, vložíme na plech a necháme znovu chvíli kynout. Vykynuté kuličky zploštíme naběračkou, nůžkami nastřihneme okraje a do důlku přidáme půl malé lžičky marmelády. Povrch posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů do zlatova. Po upečení potřeme koláčky máslem.