Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Ze 100g studeného másla, mouky, 100g lískových jader, 100g cukru, soli a vejce rychle zpracujeme těsto. Zabalené do fólie dáme na 30 minut do chladu. Na pomoučeném válu vyválíme z těsta asi 1/2 cm silný plát a vykrájíme asi 50 koleček Ø 3,5 cm. Dáme je na plechy s pečícím papírem, pečeme každý 10 minut na 175°C a necháme vychladnout. 75g mletých oříšků nasucho opražíme a necháme vychladnout. Ze 100g másla, 100g cukru a rumu umícháme hladký krém, naplníme zdobící sáček s hvězdicovou trubičkou a nastříkáme na polovinu koleček - přiklopíme zbývajícími kolečky. Zahřejeme zavařeninu a doprostřed každého kousku trošku naneseme, přilepíme celý lískový oříšek a pocukrujeme.