Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Těsto: Z mouky, másla, kakaa, skořice, žloutků a cukru zpracujeme těsto, na pomoučněném vále vyválíme na sílu asi 2 mm a vykrajujeme kolečka. Dáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a nahoru dáme kopku nádivky. Pečeme na 170°C. Vychladlé pocákáme čokoládou. Při pečení někdy nádivka trochu sjede, tak jí po upečení ještě na horkých kolečkách upravíme. Nádivka: Do hrnce dáme máslo a na mírném ohni rozpustíme. Přidáme cukr, med a smetanu a za stálého míchání povaříme. Přidáme nasekané arašídy, ořechy, drobně nasekané kandované ovoce a ještě chvíli povaříme. Místo ořechů a arašídů můžeme dát jen mandlové lupínky.