Staňte se našimi fanoušky na:

Kološvárské zelí

Autor receptu: lvodakova (13 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uvaříme si rýži v osolené vodě, dále uvaříme kyselé zelí s kůží ze slaniny. Než se nám rýže a zelí uvaří, nakrájíme si zatím cibuli a anglickou slaninu na kostičky. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme anglickou slaninu a mleté maso,podle chuti posolíme a popepříme, za občasného míchání dusíme cca 15 minut ( tak aby maso nebylo syrové). Hluboký pekáč si vymažeme sádlem, dolů dáme vrstvu uvařené rýže, na rýží rozprostřeme připravenou masovou směs z masa a slaniny. Nahoru dáme vrstvu kyselého zelí, vodu ze zelí můžete také trošku nalít do pekáče, aby rýže nebyla suchá. Vše dáme zapéct do trouby na 180 C na 40 minut. Zakysanou smetanu rozmícháme se sladkou paprikou a deci mléka, nalejeme na zelí a necháme ještě 10 minut zapéct.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janackacka |30. srpna 2015
vůbec to není špatný :-) jen sem přidala pálivou papriku hihi Odpovědět
piškot |6. řijna 2014
1+++ Odpovědět
oliv |3. srpna 2013
vyzkouším Odpovědět
Peťa:-) |27. června 2013
musím si vygooglit, co to je "koložvarské", ale jinak dobrý Odpovědět
kote19 |27. června 2013
zkusím Odpovědět
Hrabča |21. května 2013
to vypadá jedle, určitě stojé za vyzkoušení Odpovědět
FOTOrecepty |16. května 2013
Zkusím také, vypadá to lákavě, určitě vyzkouším ;-) Odpovědět
Jan |24. března 2013
Recept vypadá zajímavě, každopádně vyzkouším, díky. :-) Odpovědět
Kůťa|15. řijna 2013
Myslím, že má být kološvárské zelí.. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!