Staňte se našimi fanoušky na:

Kološvarské zelí

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na oleji opečeme mleté maso, které ochutíme solí i pepřem. Podlijeme trochou vývaru a asi 15 minut podusíme. Nakonec je ochutíme česnekem a necháme vychladnout. Maso promícháme s uvařenou rýží a rozdělíme na zelné listy, které zavineme. Kysané zelí překrájíme, přendáme do kastrolku, podlijeme trochou vody a dusíme 20 minut. Očištěnou plec naklepeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme plec i uzené, osolíme a poprášíme paprikou. Maso opékáme po obou stranách 4 minuty. Pak podlijeme vývarem a na mírném ohni dusíme doměkka asi 35 minut. Zapékací misku vymažeme sádlem. Na dno pekáčku rozprostřeme polovinu dušeného zelí, přidáme vrstvu mletého masového základu, pak teprve vložíme zelné závitky. Listy překryjeme kolečky oloupané klobásy, zelím a zbylým masem. Přelijeme smetanou, poprášíme pepřem. V troubě vyhřáté na 200°C zapékáme 15 - 20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!