Staňte se našimi fanoušky na:

Kompot hruškový

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si připravte nálev. Vodu smíchejte s cukrem a přibližně 5 minut povařte. Až se cukr zcela rozpustí, přidejte citronovou šťávu a hřebíček. Celé hrušky nejprve oloupejte a kulatým vykrajovátkem z nich vykrojte středy. Hrušky vložte do připravovaného horkého nálevu, aby nezhnědly. Povařte je asi 5-15 minut, podle jejich tvrdosti. Potom hrušky z nálevu vyjměte a do středu každé z nich vložte půlku třešně. Postupně je naskládejte do zavařovacích sklenic a zalijte nálevem. Do každé sklenice ještě přidejte 2 hřebíčky. Nakonec sklenice pevně uzavřete víčkem a sterilujte asi 10 minut při 95 stupních.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pes |8. září 2013
hrušky miluju Odpovědět
oliv |6. července 2013
zkusím Odpovědět
sabuska.rozlivkova|22. června 2013
super Odpovědět
dusan.berousek|15. června 2013
Pěkný recept. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!