Tradiční
Recepty
Přihlášení
Registrace
Staňte se našimi fanoušky na:
RECEPTY
SEZÓNA
ŽEBŘÍČKY
MŮJ PROFIL
VLOŽIT RECEPT
Tradiční recepty
Recepty
Zavařování
Kompot z černého rybízu
Kompot z černého rybízu
Autor receptu:
haluschka
(4 recepty)
haluschka
Množství:
neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava:
40 min.
+ 20 min sterilování
PT40M
Vaření:
neuvedeno
PT0M
Speciální kritéria:
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
Tisk
Přidat do oblíbených
Ingredience
1 kg černého rybízu
1 l vody
1 kg pískového cukru
Pracovní postup:
Rybíz nejdříve důkladně omyjeme, až pak odstopkujeme (jinak by rybíz zbytečně ztratil šťávu).
Vodu svaříme s cukrem (dávkujeme 1 l vody na 1 kg cukru, nebo dle chuti a kyselosti rybízu).
Rybíz naplníme do čistých sklenic, často sklepáváme, aby se ho tam vešlo co nejvíce.
Rybíz zalijeme horkým cukerným roztokem a zavíčkujeme.
Sklenice sterilujeme přibližně 20 min při 85°C.
Zkuste také
Angreštový džem s malinami
30
3
11
Zavařené švestičky
30
4
4
Čalamáda
30
4
13
Jablečný sirup z džusu
50
0
0
Džem z jahod a třešní
20
5
4
Komentáře a dotazy…
Přidejte komentář:
Prosím napište, jaký typ poznámky chcete nechat:
Komentář
Dotaz
Odeslat
Pro vkládání komentářů se
přihlašte
, prosím.
Komentáře
Dotazy
Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!
×
Vyžadováno přihlášení
Pro tuto akci je nutné
přihlásit se
.