Staňte se našimi fanoušky na:

Konfitovaná husa na kmíně, dvoubarevné zelí a lokše

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Husu důkladně den dopředu zevnitř i zevně nasolíme, okmínujeme. Lze přidat i rozmarýn nebo jiné bylinky (ideálně čerstvé, dala jsem trochu tymiánu) a necháme přes noc uležet. Klademe do pekáče prsy dolů, přidáme česneky a podlejeme do začátku trochou vody - pečeme zvolna, jen asi na 140°C (takzvaně konfitujeme). Podléváme vypečeným tukem každých 15-20 minut a přitom ji v tuku necháme i trochu "koupat". Mezitím co se husička konfituje v tuku, nakrouháme obě hlávky zelí a každou v jiném kastrolu podusíme, na rozpuštěném másle, jedné cibuli nahrubo nasekané a osolené. Dle potřeby podlejeme vodou. Dusíme asi 20 minut, aby se zelí nerozvařilo. Bílé zelí dochutíme vinným octem Ponti, a červené zelí Balsamicem, oboje pak solí a cukrem dle chuti. Na bramborové lokše nastrouháme vařené bambory, přidáme 200g hladké mouky, sůl vypracujeme těsto a smažíme "lokše" (neboli placky) na sucho na teflonové pánvi asi 1,5 minuty z každé strany až se vytvoří hnědé puchýřky. Ihned mažeme vypečeným husím tukem a uchováme v teple. Husu průběžně kontrolujeme, podléváme, otáčíme, minimálně 3 hodiny a ke konci, poslední hodinu dopečeme bez víka, aby zezlátla. Předtím ovšem zcedíme vypečený tuk, přidáme citron nakrájený na čtvrtky podlejeme výpek vodou a necháme dotáhnout chutnou šťávičku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |18. září 2014
lahůdka Odpovědět
Ahasver |5. srpna 2014
To nemá chybu! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!