Kachny rozpůlíme, vyřízneme středy a žeberní kosti, poloviny kachen nasolíme a poklademe posekaným tymiánem a necháme asi hodinu odpočinout. Pak je dáme do pekáče a zalijeme sádlem, vložíme do trouby asi na 85° a necháme pomalu konfitovat, 5-6 hodin, aby bylo¨maso úplně měkké. Na omáčku budeme potřebovat očištěnou zeleninu (mrkev, celer), kterou zprudka orestujeme na sádle do hněda. Přidáme divoké koření, kosti z kachen a červené víno, vše zalijeme vodou a necháme pozvolna redukovat do požadované hustoty. Omáčku přecedíme a nakonec vše zjemníme máslem. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme vejce a přisypáváme obě mouky. (Každá brambora má jiné množství škrobu a proto nikdy nedáváme mouku najednou, aby nebyly halušky příliš tvrdé.) Připravené těsto propasírujeme přes síto na halušky do vroucí vody, které po uvaření dáme do studené vody a pak lehce omastíme sádlem. Na olivovém oleji orestujeme cibuli společně se slaninou, zasypeme lžící pískového cukru a necháme zkaramelizovat do zlaté barvy. Na připravený základ vložíme nakrouhané zelí, osolíme a přidáme kmín, bílé víno a ocet, vše pak společně dusíme. Zelí necháme lehce křupavé. Na rozpálené pánvi orestujeme halušky se zelím, pak ještě podle chuti opepříme a osolíme. Připravenou směs dáváme doprostřed talíře, na ni polovinu kachny a přelijeme omáčkou.