Staňte se našimi fanoušky na:

Konfitovaný vepřový bůček se zadělávanou kapustou

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Smícháme vodu, 80 g soli, 4 snítky rozmarýnu a drcený česnek. Do tohoto láku naložíme maso a necháme ho aspoň 24 hodin marinovat.
  2. Poté maso opláchneme pod tekoucí vodou a dáme do pekáče. Přidáme k němu rozmarýn a česnek z láku a zalijeme ho rozpuštěným sádlem.
  3. Dáme do trouby na 130 °C a konfitujeme (pečení nebo vaření v tuku) asi 3 až 5 hodin doměkka.
  4. Poté bůček vylovíme a dáme ho na prkýnko, na maso dáme druhé prkýnko které zatížíme například balením mouky.
  5. Bůček necháme vychladnout a poté ho nakrájíme na plátky a osmažíme na pánvi.
  6. Kapustu nakrájíme na proužky a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme, vymačkáme vodu.
  7. V kastrolu orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme kořenovou zeleninu a cibuli nakrájené rovněž na kostičky. Přilijeme smetanou, necháme chvíli zredukovat a zahustíme francouzským máslem (máslo smíchané s moukou v poměru 1:1). Na konci přidáme i kapustu.
  8. Na talíř nandáme nejdříve kapustu, na ni položíme bůček a snítek čerstvého rozmarýnu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
jak tučné udělat ještě tučnějším... Sakra proč nám to tak chutná :) Odpovědět
Jana Konečná |2. března 2016
super Odpovědět
sonizna |19. listopadu 2014
super! Odpovědět
objev |10. listopadu 2014
Konfitované maso je úžasné ale nic pro štíhlou linii :) Odpovědět
petr.helman.5|15. března 2015
Tak to bude jasná bašta Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!