Staňte se našimi fanoušky na:

Kopretinový dort - dia 332g sacharidů (bez marcipánu)

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KORPUS (forma prům.28cm) : 5 vajec, 150g polohrubé mouky, 50g sladidla Cukren, 5 lžic studené vody, 1 lžička kypřícího prášku, špetka soli KRÉM : 500g nízkotučného tvarohu, 0,3dl 33% smetany, 2 balíčky ztužovače šlehačky, 20g sladidla Cukren, 2 lžíce vanilkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy NÁPLŇ : 400-500g dia kompotu broskve nebo meruňky, 1 balíček želatiny rozpustné za studena (Dr.Oetker), šťáva z 1 pomeranče, 1/2 lžičky sladidla Cukren FALEŠNÝ DIA MARCIPÁN : 270g polotučného sušeného mléka, 30g sladidla Cukren, 1 lžíce kukuřičného sirupu, 2 lžíce horké vody, 1 lžička oleje, 1 lžička mandlového aroma OZDOBA : 1,5dl smetany na šlehání, oranžové potravinářské barvivo, cukrové květy Bílky ušleháme se solí do tuhého sněhu, žloutky utřeme se sladidlem do světlé pěny a zapracujeme do ní vodu a zlehka vmícháme sníh, po částech přidáme mouku prosátou s prdopeč a zpracujeme. Hotové těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme při 180°, 30 minut. Upečený korpus necháme vychladnout a vodorovně jej prořízneme na 2 pláty. Smetanu, vanilkový cukr a ztužovač šlehačky ušleháme dotuha. Tvaroh rozmícháme s citronovou šťávou a zlehka ho zašleháme do smetany. Broskve s pomerančovou šťávou a trochou cukru rozmixujeme do pyré a vmícháme želatinu. Do dortové formy vložíme první plát a potřeme ho 2/3 tvarohového krému. Polijeme asi 1/3 broskvového pyré a zakryjeme druhým plátem korpusu. Ten potřeme zbytkem krému tak, aby byl na okrajích ve vyšší vrstvě. Zbytek broskvového pyré opatrně rozetřeme po vršku dortu, ozdobíme cukrovými květy a necháme uležet v chladu alespoň 3 hodiny. Smetanu ušleháme dotuha, z vychladlého dortu odstraníme obruč a šlehačku rozetřeme po bocích dortu a opět necháme zchladit. Promícháme všechny suroviny na marcipán a vypracujeme tuhé těsto, které necháme 30 minut odležet v lednici. Těsto vyválíme na tenký plát. Z této hmoty vykrojíme 2-2,5 cm široký pruh a obtočíme jím dort po obvodu, zbytek marcipánu nabarvíme potravinářským barvivem na oranžovo a uválíme z něj (v dlaních) malé kuličky, kterými ozdobíme obvod dortu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sůl nad zlato |29. září 2014
super Odpovědět
Alma |19. dubna 2014
uloženo Odpovědět
cvrcek |8. července 2013
krásný :-) Odpovědět
wieruska |8. července 2013
pěkný Odpovědět
Konato |7. července 2013
To je nádhera. Odpovědět
Teris19 |7. července 2013
mňam Odpovědět
martinnatr |7. července 2013
uložím Odpovědět
i |7. července 2013
luxusní Odpovědět
Bábrle Inka |7. července 2013
VARIANTA PRO ZDRAVÉ: Do korpusu místo 50g cukrenu dáme 150g cukru krupice, do krému dáme místo20g cukrenu 70g cukru, do náplně dáme místo 1/2 lžičky cukrenu 1 lžíci cukru krupice, na ozdobu použijeme marcipánovou hmotu. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!