Protože koprovka mojí babičky je jedinečná, děláme ji doma alespoň jednou do měsíce, v létě je kopr čerstvý, tak dvakrát do měsíce. Kopr má zvláštní chuť, ale kdo ho má rád, užívá si ho jak může. Kopr si mrazím, ( stonky zvlášť), ale lze jej koupit v hypermarketech čerstvý i přes zimu. Čerstvý kopr nevařím, dávám až po vypnutí, mražený asi 3 minuty povařím. Do vody dáme vařit brambory, přikryté pokličkou. Do druhého hrnku dáme vařit propíchnutá vejce. Na oblejší straně, kde je vzduchová bublina. Vejce pak neprasknou. Naměkko. Do přibližně 1 l vody vložíme všechny stonky, z kterých jsme otrhali větévky kopru, jenž pak nasekáme nadrobno. Stonky rozvoní základ omáčky. Přidáme kostku bujónu nebo masox a necháme vařit. Do poloviny mléka zakvedláme mouku, nalijeme do hrnce a přidáme zbylé mléko. Stále mícháme, dokud nezhoustne. Pak okyselíme, osladíme, eventuálně přisolíme. Šlehačku otevřeme celou, vmícháme do ní dvě lžíce horké omáčky, aby se nesrazila, až ji budeme lít do hrnce. Do vypnuté omáčky vložíme nasekaný kopr, zamícháme a poházíme kousky másla. Mražený bychom vkládali asi tak 4 minuty před vypnutím. Na hluboký talíř dva až tři oloupané brambory, 1 oloupané vejce a zalijeme omáčkou. Pokud máme mražené plátky vařeného hovězího, můžete místo vajíčka použít maso. Občas to tak dělám. Brambory a vejce se ukrajují lžící.