Předehřejte troubu na 170 °C (plynová trouba stupeň 3). Připravte si obdélníkovou formu 33 x 23 cm, vyložte ji alobalem a nechte ho kousek přečnívat přes okraje.
Ve středně velké míse smíchejte mouku, skořici, zázvor, jedlou sodu, muškátový oříšek, nové koření, hřebíček a sůl.
Ve velké míse šlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, máslo s cukrem doběla, dokud nenabyde krémové konzistence. Postupně přidávejte vejce a dobře rozmixujte. Nízkou rychlostí postupně vmíchejte dýni, potom promíchané suché přísady. Ručně vmíchejte kousky čokolády.
Přendejte těsto do připravené formy. Pečte 35-40 minut, dokud se brownies nezačnou odlepovat od stěn formy. Píchněte do středu těsta špejlí, po vytažení by měla být lehce mazlavá. Odložte formu na drátěnou mřížku a nechte zcela vychladnout ve formě. Vytáhněte koláč ven z formy pomocí přesahujícího alobalu a nakrájejte ho na řezy.