Staňte se našimi fanoušky na:

Kornoutky s jahodami

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosijeme na vál, přidáme změklé máslo, cukr, žloutek a ve vlažném mléce rozpuštěné a procezené amonium. Zaděláme hustší těsto, vyválíme plát a nakrájíme ho na 3 cm široké proužky. Stáčíme je na tukem potřené formičky (kornoutky), potřeme je rozšlehaným vejcem a na střední teplotu upečeme dozlatova. Ještě teplé z formiček sesuneme. Z jahod odstraníme stopky, vychlazenou smetanu ušleháme a ochutíme vanilkovým cukrem. Vychladlé kornoutky naplníme šlehačkou, ozdobíme jahodami a pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |20. řijna 2014
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!