Staňte se našimi fanoušky na:

Kornouty

Autor receptu: klara4 (252 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme mouku. Ušleháme sníh a zlehka jej do směsi vmícháme. Na plech dáme máslový papír, potřeme ho tukem a lžící lijeme kolečka. Dáme péci. Je třeba hlídat, kdy začnou okraje hnědnout. Pak je nutné papír ihned sundat z plechu a stáčet kornouty. Kraje máčíme do rozpuštěné čokolády (ztužený tuk, čokoláda na vaření – postavit do vody na plotýnku). Po zatuhnutí čokolády na okrajích plníme kornouty do poloviny krémem. Na krém nejdříve uvaříme kaši a pak ji vychladlou vyšleháme s máslem. Máslo i kaše musejí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Druhou polovinu kornoutů plníme šlehačkou se ztužovačem. Nakonec posázíme jahodami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Tea |18. února 2013
Kornoutky mám raději než zmrzlinu :D Rozhodně vyzkouším. Odpovědět
FOTOrecepty |17. února 2013
Vyzkouším. Odpovědět
slavuska |16. února 2013
musí to být chutné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!