NA KRÉM: 300g vlašských ořechů, 2 žloutky, 250g másla, 250ml mléka, 2-5 lžic rumu, 2-3 lžíce moučkového cukru - NA POLEVU: 100g čokolády na vaření, 100g ztuženého tuku - NA TĚSTO: 1-2 sáčky vanilového cukru, 4 žloutky, 1 kostka másla, 500g hladké mouky, 100g moučkového cukru (můžeme, ale nemusíme, přidat špetku vanilky) Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout. Do mísy prosejeme mouku s moučkovým cukrem, vsypeme vanilkový cukr a promícháme. Přidáme žloutky, máslo a vypracujeme hladké a vláčné těsto, necháme chvilku odpočinout v lednici. Formičky vymažeme máslem a troubu předehřejeme na 170°C. Vymazané formičky naplníme kousky těsta. Nezapomeneme v nich udělat důlek, aby se košíčky daly naplnit. Naskládáme je na plech a pečeme asi 8-12 minut (podle vrstvy těsta). Ještě teplé košíčky vyklopíme a necháme vychladnout. Ořechy umeleme najemno,mléko přivedeme v kastrůlku k varu, přidáme polovinu cukru a ořechy, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout. V misce utřeme máslo se zbytkem cukru, rumem a žloutky. Do směsi vmícháme vychladlou ořechovou směs a utřeme do krému. Vychladlé košíčky naplníme ořechovým krémem (cukrářským sáčkem), ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou a polevou košíčky přelijeme. Dozdobíme půlkami vlašských ořechů.