Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Těsto: 80 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 190 g Hery 300g hladké mouky 2 žloutky 2 lžičky citronového aroma 2 špetky soli z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které vtlačíme do košíčků, které není potřeba vymazávat. Necháme uprostřed košíčků místo na nádivku. Upečeme. Nádivka: Plechovku Salka uvaříme v takovém hrnci 3/4 hodiny, vznikne nám karamel, který dáme do upečených košíčků, do kterých jsme před tím dali lískový ořech. Karamel upravíme do mírného kopečku. Vršek košíčku, tak aby se zakryl karamel, máčíme do rozehřáté čokolády (nugátovou už neředím ztuženým tukem, do hořké lze přidat 50 g tuku na 100 g čokolády)