Těsto : 250g másla, 200g moučkového cukru, 40g kakaa, 200g sušeného ovoce (švestky,meruňky, fíky, datle), 50g jemných ovesných vloček, 100g ořechů, 100g drcených piškotů, 50g čokolády na vaření, špetka skořice Poleva : 150g moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce horké vody, Zdobení: 50g čokolády na vaření, 100g loupaných mandlí Změklé máslo utřeme s cukrem a kakaem do pěny. Sušené ovoce pokrájíme na co nejmenší kousky. Ovesné vločky upražíme nasucho na teflonové pánvi. Ořechová jádra jemně nasekáme, piškoty rozdrtíme válečkem. Čokoládu pozvolna rozpustíme ve vodní lázni. Do máslové hmoty postupně vmícháme pokrájené ovoce, pražené vločky, sekané ořechy, rozdrcené piškorty a rozpuštěnou čokoládu. Vypracujeme hutné těsto. Těsto vpěchujeme ve vrstvě o výšce 2 cm do pekáčku vyloženého potravinářskou fólií a v chladu necháme ztuhnout. Z cukru, citron. šťávy a horké vody vymícháme metlou hladkou plevu. Ztuhlý plát těsta vyklopíme opatrně z pekáčku a rovnoměrně potřeme připravenou polevou. Když poleva zatuhne, rozdělíme plát na pravidelné kostky. Každý kousek dozdobíme celou mandlí namočenou v rozpuštěné čokoládě.