Staňte se našimi fanoušky na:

Kotleta v houbové omáčce

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 100 g pokrájených čerstvých hub
  • 1 cibule
  • 4 vepřové kotlety
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 200 ml mléka
  • 50 ml smetany
  • 50 ml vody

Pracovní postup:

Kotlety na okraji nařízněte, aby se při pečení nezkroutily a můžete je na několika místech lehce uvolnit od kosti, aby se dobře propekly, maso paličkou naklepejte, osolte a opepřete. Rozpalte olej na pánvi a kotlety na něm zprudka opečte po obou stranách, vyndejte je a uchovejte v teple. Ve vypečené šťávě po kotletách rozehřejte máslo, nadrobno nasekanou cibuli osmahněte dozlatova a přidejte houby, nechte je 5 minut opékat, pak je podlijte asi 50 ml vody, osolte, opepřete a duste pod pokličkou 20 minut - podle potřeby podlévejte. Ke konci dušení přidejte k houbám opečené kotlety a nechte je v houbové směsi ještě prohřát. Mléko rozmíchejte se smetanou, nalijte k masu s houbami a nechte přejít varem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |25. řijna 2014
lákavě, sbíhají se mi sliny, zkusím 1++ Odpovědět
Rena.KI |9. května 2014
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!