Ze 6 plátků ananasu vykrojíme středy a zbylou dužinu nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme s nakrájenou cibulkou, papričkou, tymiánem, nasekanými stroužky česneku a novým kořením. Z připravené směsi čtvrtinu oddělíme, zbytek dáme do mísy, přikryjeme fólií a necháme odpočinout v lednici. Maso se zbylými plátky ananasu rozložíme do mísy a maso potřeme marinádou, kterou jsme dali stranou, přikryjeme fólií a necháme marinovat asi 2 - 3 hodiny. Maso a ananas vyjmeme z marinády, otřeme je a maso osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozehřejeme 1 1/2 lžíce oleje a kotlety opečeme z obou stran na středním ohni asi 10 - 12 minut. Opečené maso zabalíme do alobalu. Do výpeku přidáme zbytek oleje, orestujeme plátky ananasu a dáme stranou. Do výpeku nalijeme 2 lžíce vody a provaříme. Kotlety dáme na talíř a podáváme s opečeným ananasem a vychlazenou marinádou.