Nejprve nechte na kousky nakrájené mražené hříbky pozvolna rozmrazit při pokojové teplotě. Když jsou rozmrzlé, poduste je asi na 2 lžících oleje a trošce vody. Osolte je a duste asi 15 minut doměkka. Můžete použít i sušené houby, ale ty se musí předem namočit. Kotlety omyjte, mírně je naklepejte a po stranách nařízněte, aby se při smažení nekroutily. Potom je trochu osolte, opepřete a orestujte z obou stran na zbytku rozpáleného oleje. Maso i se šťávou přendejte do pekáčku, přidejte k němu podušené hříbky, mírně podlijte teplou vodou a dopečte v předem vyhřáté troubě přibližně 15 minut. Hotové kotlety servírujte třeba s vařenými nebo opečenými, na plátky nakrájenými bramborami. Kotlety chutnají skvěle také s čerstvým chlebem nebo jiným pečivem. Nakonec všechno ozdobně posypte nadrobno nasekanými bylinkami.