Staňte se našimi fanoušky na:

Kotlety s pikantní omáčkou

Autor receptu: zimolka (250 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Den před grilováním je dobré maso naložit, aby lépe natáhlo chuť koření. K naložení potřebujeme trochu oleje, grilovací koření, sůl a pepř. Maso lehce naklepeme, nařízneme okraje, okořeníme a uložíme do kameninové mísy. Přidáme olej a necháme uležet v chladu.Základem omáčky je ostrý kečup, ostravská klobása, paprika, menší cibule a kousek slaniny. Na slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kousky klobásy a papriky. Vše zlehka osmažíme a nakonec zalijeme kečupem. Omáčka je nejlepší horká, můžeme ji tedy nechat ohřát třeba na grilu spolu s masem. Maso grilujeme na dřevěném uhlí tak, jak je každý zvyklý. Když ho obracíme, je dobré vždy ho pomazat rozehřátým máslem s kořením. Maso tak dostane krásně zlatavou kůrku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!