Staňte se našimi fanoušky na:

Krabice na bonbony

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 250g medu, 125g cukru krupice, 100g Sanelly, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mleté kávy, šprtka soli, nastrouhaná kůra z 1 pomeranče, 1/2 lahvičky rumového aroma, 1 vejce, 1/2 kg mouky, 1/2 sáčku prdopeč, mouka na vyválení DÁL POTŘEBUJEME: tmavá čokoládová poleva, čokoládové lístky, 20 čokoládových kuliček, 50g moučkového cukru, zelená potravinářská barva, 200g bílé čokoládové polevy, 50g Palminu (100% tuk), 1/2 lžičky kakaa, 1/2 lžičky mleté kávy, 75g mandlových lupínků, 2 lžíce rumových rozinek, 2 lžičky kokosových lupínků Med s cukrem a margarínem za stálého míchání rozehřejeme, až se cukr rozpustí. Pak vmícháme všechny ostatní přísady do těsta a důkladně prohněteme. Těsto zabalíme do fólie a dáme nejméně na 2 hodiny do chladu. Pak vyválíme na lehce pomoučeném válu asi na 1/2 cm. Na dno a víko vykrojíme po 1 čtverci 16x16cm a 17x17cm. Na postranní díly uřízneme 4 obdélníky 6x17cm. Všechny díly dáme na plech s pečícím papírem, pečeme 10-15 minut na 200°C (plyn st.3). Pak necháme vychladnout na mřížce - díly musí být zcela pevné. Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni, menší čtverec na okrajích potřeme. Postranní díly přilepíme, okraje vždy na pravé straně o 1 cm přesahují. Teď potřeme polevou i svislé okraje, které se budou stýkat. Přitlačíme a až po ztuhnutí dále zpracováváme. Pak potřeme všechna vnější plochy čokoládou. Na spodní okraje postraních dílů přilepíme do ještě vlhké polevy čokoládové lístky. Na víko přilepíme čokoládové kuličky (jako hrozen vína), trochou rozehřáté čokolády a do ještě vlhké polevy přilepíme lístky. Jako ozdobu můžeme po zaschnutí nastříkat zeleně obarvenou cukrovou polevou další šlahoun. Používáme jen malé množství polevy, kterou dáme do malého sáčku s ustřiženým růžkem, vzniklým otvorem se dá dobře poleva nastříkat. Světlou polevu rozpustíme ve vodní lázni a promícháme s Palminem, potřeme vnitřek krabice. Zbylou bílou čokoládovou hmotu promícháme s kávou, kakaem, mandlovými a kokosovými lupínky, rumovými rozinkami. 2 lžičkami tvarujeme malé kuličky ve tvaru pralinek, dáváme je do papírových košíčků a necháme ztuhnout v chladničce. Kuličky pak dáme do medové krabice.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vaření s Petrem|26. února 2016
Určitě to bude lahoda. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!