Staňte se našimi fanoušky na:

Krakonošův pstruh

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pstruhy opláchneme vodou, osušíme, lehce je osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut odpočinout. Mezitím v misce smícháme citronovou šťávu s bílým vínem, olivovým olejem a třemi kuličkami jalovce, trochou nastrouhané citronové kůry a přidáme několik kapek Borovičky nebo Ginu (všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu). Směs rozmixujeme (nejlépe ponorným mixérem) tak, aby se vytvořila marináda hustší konzistence. Do břišní dutiny každého pstruha vložíme několik větviček bylinek (rozmarýn, petrželka, majoránka, tymián apod.) a pstruhy rozložíme do pekáčku. Potřeme je připravenou marinádou a necháme odležet hodinu v chladu. Pak pstruhy vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 20 – 30 minut dozlatova. Podáváme je s různě upravenými bramborami nebo s bílým pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Šuldeska |28. května 2013
Moje oblíbená ryba. Odpovědět
planeta |30. dubna 2013
zajímavé Odpovědět
Anna1960 |27. dubna 2013
dobrota Odpovědět
Lucie10 |27. dubna 2013
Ukládám vyzkouším Odpovědět
Lucie10 |27. dubna 2013
mŇAM Odpovědět
orlíček |27. dubna 2013
myslím, že grilovat by to šlo, ale nechal bych toho pstruha delší dobu odležet a možná byc použil, místo klasické grilovací mřížky, grilovací pánev... Během sezóny určitě vyzkouším - děkuji za tip... ;-) Odpovědět
Ivulinda(Ivka) |27. dubna 2013
to je pikantní pstroužek, mnam Odpovědět
Sofii |27. dubna 2013
Vypadá to báječně... šlo by to místo pečení grilovat? Odpovědět
roxana-zdena |27. dubna 2013
vypadá to dobře, zkusím Odpovědět
petr.helman.5|13. března 2015
Pstruha já rád Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!